Tosty gajowego z grzybami i tymiankiem
Kolacja lub zakąska.
- 20dag pieczarek,
- 2 łyżki masła,
- sól, pieprz, tymianek,
- pieczywo tostowe,
- serki Hochland
Przygotowanie:
1. Oczyść 20 dag pieczarek. Pokrój w cieniutkie plasterki, przysmaż na złoto na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Przypraw solą, świeżo mielonym pieprzem i suszonym tymiankiem.
2. Na każdej z czterech kromek pieczywa tostowego ułóż po dwa plasterki serka Hochland Tost. Na nich umieść po porcji pieczarek. Następnie pieczarki przykryj paseczkami sera topionego Hochland gouda.
3.Tosty włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C (najlepiej włączyć funkcję grill w piekarniku) i zapiekaj do stopienia serków (około 2-3 minuty). Gotowe tosty przełóż na talerzyk, posyp listkami świeżego tymianku i natychmiast podawaj.