Reklama

Reklama

Tradycyjna szuba

Na przystawkę lub przekąskę. Wygląda naprawdę apetycznie!

Składniki

  • 4 filety śledziowe (solone)
  • 3 buraki
  • 3 ziemniaki
  • 4 jajka
  • 1 czerwona cebula
  • 6 łyżek majonezu
  • sól
  • ok. 400 ml maślanki
  • koperek

Sposób przygotowania

1. Śledzie namocz na noc w maślance, pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz, drobno posiekaj i sparz wrzątkiem na sitku. Ziemniaki, marchewkę, buraki i jajka ugotuj w osolonej wodzie. 

2. Na dnie naczynia (dużej miski, pucharków lub obręczy cukierniczych) ułóż śledzia, cebulę, pokrojone ziemniaki, jajka i marchew. Przykryj grubą warstwą majonezu. Zetrzyj buraki, wymieszaj z majonezem i ułóż jako ostatnią warstwę. Udekoruj koperkiem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje