Tradycyjna szuba
Na przystawkę lub przekąskę. Wygląda naprawdę apetycznie!

Składniki
- 4 filety śledziowe (solone)
- 3 buraki
- 3 ziemniaki
- 4 jajka
- 1 czerwona cebula
- 6 łyżek majonezu
- sól
- ok. 400 ml maślanki
- koperek
Sposób przygotowania
1. Śledzie namocz na noc w maślance, pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz, drobno posiekaj i sparz wrzątkiem na sitku. Ziemniaki, marchewkę, buraki i jajka ugotuj w osolonej wodzie. 2. Na dnie naczynia (dużej miski, pucharków lub obręczy cukierniczych) ułóż śledzia, cebulę, pokrojone ziemniaki, jajka i marchew. Przykryj grubą warstwą majonezu. Zetrzyj buraki, wymieszaj z majonezem i ułóż jako ostatnią warstwę. Udekoruj koperkiem.