Truskawkowa legumina
Taki deser będzie idealny na upalne dni. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

Składniki:
- 37,5 dag mielonego twarogu
- 2 op. cukru wanilinowego
- 25 dag serka mascarpone
- 7,5 dag cukru
- 12,5 kwaśnej śmietany
- 3 łyżki likieru migdałowego
- 10 podłużnych biszkoptów
- 6 łyżek likieru truskawkowego
- 60 dag truskawek
- 1 łyżeczka kakao
- mięta i cytryna do dekoracji
1. Twaróg zemleć, utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym, śmietaną oraz likierem migdałowym. Do masy dodać serek mascarpone, a następnie ubić mikserem na puszysty krem. Formę (o wymiarach 16 x 29 cm) wyłożyć biszkoptami.
2. Ciastka skropić likierem truskawkowym. Na tym rozsmarować krem i wstawić deser do lodówki na 30 minut. W tym czasie truskawki opłukać, oczyścić i pokroić na połówki. Wierzch deseru posypać kakao. Przykryć pokrojonymi truskawkami.