Reklama

Reklama

Trzy razy melon

Melon, dzięki swemu delikatnemu smakowi pasuje do potraw słonych i słodkich. W tworzeniu dań z melonem może nas ograniczyć jedynie wyobraźnia. Melony najsmaczniejsze są właśnie teraz.

Melon zawiera przede wszystkim betakaroten (prowitaminę A), foliany, witaminę C i potas. W mniejszych ilościach znajdziemy w nim także witaminy z grupy B. Cytrulina obecna w melonie jest aminokwasem uczestniczącym w budowie tkanki mięśniowej.

Reklama

Melon ma kremowy i delikatny miąższ, który doskonale smakuje zarówno w daniach ostrych, słodkich, jak i grillowanych. Można go łączyć z mięsem i rozmaitymi warzywami, podawać w postaci przekąsek np. z serami pleśniowymi czy dojrzewającą szynką, zestawiać w jednym daniu z sałatą lub sezonowymi owocami. Melon pasuje prawie do wszystkiego.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje