Udka kurczaka w pachnących ziołach

Udka po azjatycku
Udka po azjatycku123RF/PICSEL

Na sposób azjatycki z kolendrą

Składniki

  • 8 podudzi kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 4–5 gałązek świeżej kolendry

- przyprawy i dodatki

  • 1 kawałek (ok. 2 cm) świeżego imbiru
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • suszona kolendra
  • 4 łyżeczki oleju
  • 2 łyżki sezamu
  • pieprz

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Kacze udka z brzoskwiniamiAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Udka z rozmarynem
Udka z rozmarynem123RF/PICSEL

Rozmarynowe w cydrze

Składniki

  • 8 podudzi kurczaka
  • 2/3 szkl. cydru
  • 2 plasterki boczku wędzonego
  • 4 gałązki rozmarynu

- przyprawy i dodatki

  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki calvadosu
  • 1 cebula suszony tymianek
  • słodka papryka w proszku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Kacze udka z brzoskwiniamiAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Udko z kurczaka
Udko z kurczaka123RF/PICSEL

Po francusku z szałwią

Składniki

  • 4 udka kurczaka
  • 1 cytryna
  • 3-4 gałązki szałwii
  • 4 szalotki

- przyprawy

  • 2 łyżki masła
  • 2 szkl. bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
Pieczone ćwiartki z kurczaka - pyszny sposób na obiadInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?