Warto mrozić

Gdy przyrządzisz większą ilość dania, koniecznie je zamrażaj.

Gdy zrobisz większą ilość jedzenia - możesz je zamrozić
Gdy zrobisz większą ilość jedzenia - możesz je zamrozić 123RF/PICSEL

Przygotowaną potrawę podziel na porcje odpowiednie na jeden posiłek, a następnie schłodź w lodówce.

Dzięki temu danie zachowa większość swoich wartości odżywczych.

Potem przełóż poszczególne porcje do specjalnych plastikowych pojemników przeznaczonych do żywności i włóż do zamrażalnika lub zamrażarki.

Pamiętaj, aby odpowiednio oznakować każdą porcję.

Na opakowaniu zapisz wodoodpornym flamastrem skład i datę przygotowania. W ten sam sposób możesz również zamrażać porcje ugotowanego i zmielonego mięsa.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas