Kurze łapki, głowizna, płucka to hit czy kit? Dlaczego jedni kochają, a inni się brzydzą?

Galareta mięsna - dla jednych przysmak, dla innych nie do przełknięcia
Galareta mięsna - dla jednych przysmak, dla innych nie do przełknięciaPIOTR JEDZURA/REPORTEREast News

Przysmaki, który dzielą Polaków bardziej niż polityka

Zobacz również:

Skąd się wzięły "dziwne" dania w polskiej kuchni?

Danie składające się z kawałka soczystej, dobrze przyrządzonej wołowiny, ozdobionej kawałkiem foie gras, podane na eleganckim talerzu. Na stole widoczne są sztućce, sugerujące gotowość do spożycia tego wykwintnego posiłku.
Polędwica wołowa z wątróbką "foie gras" serwowana w wagonie restauracyjnym luksusowego pociągu Transcantábrico Gran Lujo, Hiszpania.Getty Images

Kontrowersyjne, ale za to jakie zdrowe!

Zmagasz się z anemią? Wątróbka z jabłkiem to doskonały pomysł na obiad!
Zmagasz się z anemią? Wątróbka z jabłkiem to doskonały pomysł na obiad!123RF/PICSEL

Dlaczego jedni uwielbiają, a innych odrzuca?

 Wątróbka po wenecku – klasyczne danie z Wenecji, przyrządzane z cielęcej wątróbki smażonej z cebulą i doprawionej winem lub octem. „Fegato alla veneziana” to klasyczny sposób przygotowania wątróbki, będący kulinarną wizytówką regionu
Wątróbka po wenecku – klasyczne danie z Wenecji, przyrządzane z cielęcej wątróbki smażonej z cebulą i doprawionej winem lub octem. „Fegato alla veneziana” to klasyczny sposób przygotowania wątróbki, będący kulinarną wizytówką regionu Lorenzo Di Cola/NurPhotoGetty Images
Cudowny wywar na gładką cerę, lśniące włosy i zdrowe stawy. Bomba kolagenowa za kilka złotych. Polecam pić szklankę dziennie oraz dodatkowo możesz zjadać ugotowane kurze łapki z wywaru.
ketoqueen.pl

Co sądzimy o kontrowersyjnych polskich daniach?

  • 22-letnia dziewczyna, wegetarianka, mieszkanka dużego miasta:
  • 56-letnia kobieta, mieszkanka średniej wielkości miasta
  • 65-letni mężczyzna, mieszkaniec średniego miasta, pochodzący ze wsi
  • 60-letnia kobieta, mieszkanka wsi
  • 32-letni mężczyzna, mieszkaniec średniej wielkości miasta, pochodzący ze wsi
  • 30-letnia kobieta, mieszkanka średniej wielkości miast
Zazdroszczę ludziom, którzy są w stanie jeść wątróbkę, flaki, kurze łapki czy galaretę ze świńskich nóg, dla mnie to jest nie do przejścia, mam taką barierę psychiczną.
anonimowa 30-letnia kobieta

Zobacz również:

Fotograf kobiet: Są fenomenalne, różne, powinny rządzić światemINTERIA.PL