Składniki: - 500 g filetów z flądry, - cytryna, - sól, - 500 g zielonego groszku ( lub opakowanie [300 g mrożonego), - 250 g cukinii, - kalarepka (250-300 g), - 250 g marchewki, - kawałek świeżego imbiru (5-10 g), - 4 łyżki sosu sojowego, - 4 łyżki oleju sojowego, - pieprz Cayenne Przygotowanie: Filety umyć, osuszyć i pokroić w paski (2-3 cm szerokości). Cytrynę umyć i otrzeć delikatnie połowę skórki. Cytrynę wycisnąć. Rybę skropić trzema łyżkami soku z cytryny, posolić i odstawić, aby przeszła sokiem. Groszek wyłuskać. Cukinię umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Kalarepkę i marchewki obrać, umyć, kalarepkę pokroić w drobną kostkę, a marchewkę w drobne słupki. Imbir obrać i drobno posiekać. Imbir, sos sojowy i pozostały sok z cytryny oraz startą skórkę wymieszać. Trochę oleju sojowego rozgrzać w woku. Rybę nakładać porcjami do woka i obsmażać. Dodać warzywa i delikatnie mieszając dusić ok. 5 minut. Doprawić przygotowanym sosem, pieprzem Cayenne i solą. Podawać z ryżem. Czas przygotowania 60 minut Jedna porcja zawiera 1170 kJ/279 kcal