Warzywa smażone w cieście

Cebula smażona
Cebula smażona123RF/PICSEL

Cebulowe kąski

Składniki

  • 2–3 cebule
  • 2 szkl. maślanki,
  • ok. 2/3 szkl. mąki pszennej,
  • 2 żółtka
  • 2/3 szkl. mleka
  • 1 białko
  • 3 łyżki mielonych orzeszków ziemnych
  • sól
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania

Przepis na faszerowaną cebulęInteria KulinariaInteria Kulinaria
Krążki cukiniowe
Krążki cukiniowe123RF/PICSEL

Krążki cukiniowe

Składniki

  • 2 cienkie cukinie (w sumie ok. 50 dag)
  • 2 jajka
  • 4–5 łyżek oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 łyżek tartego sera typu parmezan
  • ok. 15 migdałów (bez skórki)
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • sól morska
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania

Placki z cukinii - lepsze niż ziemniaczaneInteria KulinariaInteria Kulinaria
Kalafior w panierce
Kalafior w panierce123RF/PICSEL

Kalafiorowe różyczki

Składniki

  • 1 kalafior
  • 1 szkl. jasnego piwa,
  • 1 szkl. mleka
  • ok. 2 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 1 niepełna łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ok. 1 l oleju do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania

Jak przyrządzić pieczonego kalafiora?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?