Reklama

Reklama

Warzywa w zalewie pomarańczowej

Pomysł na dietetyczną przekąskę

Składniki:

  • 4 małe pory
  • 300 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 3 marchewki
  • Dowolne świeże zioła, np.: natka, bazylia,
  • Rzeżucha
  • sól do smaku

Reklama

Przygotowanie:1. Umyj pory i pokrój je na dość duże kawałki. Obierz marchewki i pokrój je w ukośne grube plastry.

2. Włóż warzywa do garnka, zalej sokiem pomarańczowym. Gotuj, aż marchewki i por zmiękną (powinny być al dente). Wyjmij warzywa, a sok dalej gotuj, aż zgęstnieje.

3. Przełóż warzywa do salaterek, posyp świeżymi ziołami, polej syropem pomarańczowym.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje