Warzywne pasztety i terriny

Pieczeń z jajkiem
Pieczeń z jajkiem123RF/PICSEL

Mozaika z jajkiem

Składniki

  • 2 puszki groszku
  • 6 jajek
  • 1 cebula
  • 3 marchewki
  • 10 dag żółtego sera
  • 8-10 jajek ugotowanych na twardo
  • 3/4 szkl. kaszy manny
  • 1/3 szkl. kaszki kukurydzianej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • olej do formy
Przepis na pasztet warzywnyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Serowy kopczyk
Serowy kopczyk123RF/PICSEL

Kopczyki serowe w porach

Składniki

  • 3 większe pory
  • 35-40 dag sera feta
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • suszone oregano
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • trochę bazylii i skórka
  • cytrynowa do dekoracji

Sposób przygotowania

Przepis na pasztet warzywnyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Galaretka szparagowa
Galaretka szparagowa123RF/PICSEL

Przekładaniec szparagowy

Składniki

  • po 1 pęczku zielonych i białych szparagów
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 1 szkl. białego wina
  • 3 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • po 2 łyżki jasnego sosu sojowego i białego octu winnego
  • cukier
  • sól

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Jak gotować zielone szparagiInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?