Reklama

Reklama

Wegetariańskie burgery

Kultowe burgery z chrupiącą bułką, mięsem, ogórkiem, serem i sosami to klasyka kuchni amerykańskiej. Ale dziś pozwalamy sobie w kuchni na nieco większą kreatywność i pyszne kombinacje smaków! Ta wersja burgera to zaskakująca propozycja, która zachwyci gości podczas imprezy, czy bliskich na rodzinnym spotkaniu.

Składniki

  • 4 bułki do burgerów
  • 4 pieczarki portobello
  • pomidor
  • cebula czerwona
  • sałata
  • ser żółty np. Hochland Burger&Toast
  • Majonez bazyliowy
  • pół szklanki majonezu
  • kilka gałązek bazylii
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Majonez blendujemy z bazylią. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Pomidora i cebulę kroimy w plastry. Pieczarki grillujemy np. na patelni grillowej, najpierw kapeluszem na dół, następnie do góry. Pod koniec na każdy kapelusz układamy plaster sera. Wyłączamy ogień, nakrywamy przykrywką i czekamy do momentu, aż ser ładnie się roztopi.

Składamy burgery: układamy sałatę, pieczarkę z serem, pomidora i ogórek. Podajemy z bazyliowym majonezem.

INTERIA/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama