Wegetariańskie burgery

Kultowe burgery z chrupiącą bułką, mięsem, ogórkiem, serem i sosami to klasyka kuchni amerykańskiej. Ale dziś pozwalamy sobie w kuchni na nieco większą kreatywność i pyszne kombinacje smaków! Ta wersja burgera to zaskakująca propozycja, która zachwyci gości podczas imprezy, czy bliskich na rodzinnym spotkaniu.

Burger z serem
Burger z seremmateriały prasowe

Sposób przygotowania

Majonez blendujemy z bazylią. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Pomidora i cebulę kroimy w plastry. Pieczarki grillujemy np. na patelni grillowej, najpierw kapeluszem na dół, następnie do góry. Pod koniec na każdy kapelusz układamy plaster sera. Wyłączamy ogień, nakrywamy przykrywką i czekamy do momentu, aż ser ładnie się roztopi.

Składamy burgery: układamy sałatę, pieczarkę z serem, pomidora i ogórek. Podajemy z bazyliowym majonezem.

Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryInteria.tv
INTERIA/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas