​Wielkanocna pieczeń

Idealna na świąteczny stół.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 200 g schabu
  • 200 g karkówki
  • 200 g cielęciny
  • 0,75 l bulionu
  • 6 bułek
  • 2 pęczki pietruszki
  • 6 jaj
  • Sól, pieprz
  • Tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Mięso gotować w bulionie ok 40 minut. Bułki pokroić w kostkę. Pietruszkę drobno posiekać. Mięso wyjąć, ostudzić. Bułki namoczyć w 0,5 l bulionu. Mięso pokroić, zmieszać z jajkami, pietruszką i bułkami. Doprawić solą i pieprzem. Masę nałożyć do nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piec w 200 st. C przez 60-70 minut.  Ostudzić i wybić z formy

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas