Wigilijne dania w kremowym wydaniu - klasyka w nowej wersji

Materiał promocyjny

Trzy rumiane pierogi posypane ziołami leżące na eleganckim talerzu z dekoracyjnym wzorem, położonym na niebieskiej serwetce.
Farsz z twarogiem, serkiem topionym i ubitymi ziemniakami jest idealnie gładki i kremowyAdobe Stock

Pierogi z serkiem topionym - klasyka w aksamitnym wydaniu

  • 500 g mąki pszennej
  • ok. 250 ml gorącej wody
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • 300 g ugotowanych ziemniaków
  • 300 g sera białego chudego zmielonego
  • 35 g serka topionego Złoty Ementaler Sertop
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku

Zapiekanka z małżami w kremowym sosie borowikowym

Zapiekanka w białym naczyniu ozdobiona świeżymi ziołami i kiełkami, ustawiona na dekoracyjnym stole, w tle fioletowa świeca, kwiat wrzosu oraz świąteczne dodatki i czerwone pudełko z kokardą.
Zapiekanka z małżami jest świetną alternatywą dla karpiamateriały promocyjne
  • 600-800 g małży (oczyszczonych)
  • 200 g pieczarek
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 150 g sera topionego Sertop z borowikami
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól i pieprz

Miniciasteczka świąteczne z serem, jabłkiem i żurawiną

Szybkie i lekkie ciasteczka zastąpią ciężkie torty z kremami
Szybkie i lekkie ciasteczka zastąpią ciężkie torty z kremamimateriały promocyjne
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 100 g sera topionego Cheddar Sertop
  • 1 jabłko (cienkie plasterki)
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść rodzynek
  • żurawina lub konfitura żurawinowa
  • opcjonalnie: cukier puder

Krem z selera, jabłka i ciecierzycy z serem topionym

Miska kremowego deseru posypana orzechami włoskimi oraz plasterkami jabłka, obok chrupiące grzanki ozdobione zielonymi kiełkami, w tle kolorowe wstążki.
Zupę-krem z selera, jabłka i ciecierzycy podajemy z chrupiącym pieczywemmateriały promocyjne
  • 1 seler korzeniowy (500-600 g)
  • 1 jabłko + dodatkowe plasterki do dekoracji
  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy (lub 1 mała puszka)
  • 150 g sera topionego Ementaler Sertop
  • 2 łyżki masła
  • 1 garść orzechów włoskich
  • sól i pieprz
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?