Wiosna na talerzu – przepis na wegetariańską sałatkę
Z nadejściem wiosny nabieramy ochoty na lekkie i pożywne dania, dlatego dobrym pomysłem na posiłek jest prosta w wykonaniu sałatka z plastrami wegetariańskimi. Taka propozycja sprawdzi się jako drugie śniadanie lub lunch do pracy, a dzięki dodatkowi w postaci makaronu, nasyci i doda energii na dłuższy czas. Wypróbuj nasz przepis na sałatkę z plastrami wegetariańskimi.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Cebulkę siekamy w piórka. Pomidory kroimy na pół. Mozzarellę odcedzamy z zalewy. Plastry wegetariańskie VeggieDay kroimy w mniejsze kawałki.
W małym słoiku umieszczamy oliwę, sok z cytryny, posiekany czosnek i oregano. Zakręcamy i potrząsamy słoikiem do powstania sosu. Doprawiamy go solą i pieprzem.
Składniki sałatki umieszczamy w misce, polewamy dressingiem i mieszamy. Dekorujemy listkami bazylii.