Z grzybami i galaretką

Taki pasztet prezentuje się znakomicie na świątecznym stole.
Taki pasztet prezentuje się znakomicie na świątecznym stole. 123RF/PICSEL

Składniki na 14-16 porcji:

  • 20 dag boczku surowego
  • 60 dag karkówki
  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 1 czerstwa bułka kajzerka
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ]
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 łyżka oleju
  • listki laurowe
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • po 150 ml soku żurawinowego i wiśniowego
  • 2 łyżki żelatyny

Przygotowanie:

Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?