Z indyka i pieczarek

Szaszłyki z grilla lub pieca.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 30 dag mięsa z piersi indyka,
- 4 pieczarki,
- 2 małe cebule,
- 2 małe ziemniaki,
- pół papryki czerwonej,
- pół papryki zielonej,
- oliwa z oliwek,
- oliwki (ewentualnie),
- sól, pieprz,
- tymianek, przyprawa do grilla.

Przyrządzanie:

Mięso z piersi indyka opłukać, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Lekko obsmażyć je na patelni. Następnie w ciągu 5 minut obgotować ziemniaki. Pieczarki, paprykę, cebulę i ziemniaki podzielić na części. Kawałki mięsa i warzyw (także ew. oliwki) nadziewać naprzemiennie na szpadki. Z oliwy i przypraw zrobić marynatę. Włożyć do niej szaszłyki. Odstawić przynajmniej na 10 minut. Powinny się w marynacie "dobrze przegryźć". Piec w piekarniku albo na grillu. Podawać z dużą porcją sałaty, doprawionej sokiem cytrynowym.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas