Reklama

Reklama

Zapiekane jajka z łososiem

Jajecznica czy zapiekanka?

Składniki:

  • 4 jajka
  • 120 g łososia wędzonego
  • 200 g szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 8 suszonych pomidorów
  • 8 czarnych, drylowanych oliwek
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie:

Na łyżce masła przysmaż czosnek i szpinak, odciśnij nadmiar wody. Rozdziel szpinak do 4 ceramicznych kokilek. Dodaj pokrojone pomidory, oliwki i kawałki łososia. Do każdej kokilki wbij jedno jajko. Posyp solą, pieprzem i parmezanem. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni. Piecz w kąpieli wodnej od 6 do 10 minut w zależności od tego, jaką konsystencję jajek chcesz otrzymać.

Reklama

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy