Zdrowy deser czekoladowy z kaszą jaglaną

Pyszny i zdrowy!

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • garść migdałów
  • 4 daktyle lub syrop daktylowy
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki oleju kokosowego lub masła

Przygotowanie:

1. Migdały i daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na godzinę. Migdały obierz ze skórki i zblenduj wraz z daktylami i ugotowaną kaszą jaglaną. Powinna powstać gładka masa. W garnuszku rozgrzej tłuszcz i dodaj kawałki gorzkiej czekolady. Poczekaj aż się roztopi, pilnując, by się nie przypaliła.

Reklama

2. Połącz ją ze zmiksowaną kaszą. Deser przełóż do pucharków. Podawaj z płatkami kokosowymi lub bitą śmietaną.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje