Niedoceniane warzywo. Pogromca toksyn i zbędnych kilogramów

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Częścią jadalną kalarepy jest łodyga i młode liście
Częścią jadalną kalarepy jest łodyga i młode liście123RF/PICSEL

Jak można przyrządzić kalarepę?

Kalarepa
Kalarepa pomaga schudnąć123RF/PICSEL

Na zdrowie, czyli właściwości kalarepy

Zobacz również:

Kalarepa a odchudzanie

Warzywa kapustne są najlepszym źródłem sulforafanu. Poza kiełkami, warto włączyć do diety m.in. brokuł, kalafior, brukselkę, kapustę, jarmuż czy kalarepę.
Warzywa kapustne są najlepszym źródłem sulforafanu. Poza kiełkami, warto włączyć do diety m.in. brokuł, kalafior, brukselkę, kapustę, jarmuż czy kalarepę.123RF/PICSEL

Kto nie powinien jeść kalarepy?

Wysoki cholesterol nie boli. Dlaczego warto się badać i jak obniżać poziom "złego" cholesterolu?PolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?