Reklama

Reklama

Zdrowy ketchup

Ketchup to ulubiony dodatek dzieci do kanapek, zapiekanek czy parówek.

Słodko-kwaśny smak tego popularnego sosu pobudza apetyt, a pomidory, z których został zrobiony, to prawdziwy koncentrat beta-karotenu i likopenu, chroniących nas m.in. przed wpływem zanieczyszczonego środowiska.

Reklama

Dzięki obróbce termicznej w czasie produkcji, w keczupie jest tych składników nawet więcej niż w pomidorach! Można go podawać smykom po 2. roku życia.

Cenne orzechy włoskie

Są bogatym źródłem kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, witaminy E, magnezu, potasu oraz żelaza, cynku i selenu. Najlepiej podawać maluszkowi te świeżo łuskane. Po posiekaniu lub zmieleniu można dodawać je do ciast, sałatek i deserów. Porcja 2-3 orzechów korzystnie wpływa na pracę układu nerwowego. Orzechy włoskie można podawać dzieciom, które skończyły już 1. rok życia.


Dowiedz się więcej na temat: ketchup

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje