Zielone naleśniki z purée z warzyw

Zielone naleśniki z purée z warzyw
Zielone naleśniki z purée z warzywmateriały prasowemateriały prasowe

Składniki

na ciasto:

  • 170 g mąki
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 200 ml wody Jurajskiej, gazowanej
  • szczypta soli
  • łyżka oleju
  • 1/2 pęczka natki, posiekanej
  • garść liści bazylii, posiekanej

na farsz:

  • ok. 200 g marchwii pokrojonej w kostkę (może być mrożona)
  • szczypta cynamonu
  • ok. 200 g groszku zielonego, rozmrożonego
  • łyżeczka posiekanej mięty lub 1/2 łyżeczki suszonej
  • ok. 200 g kalafiora, różyczki
  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 3 łyżki masła
  • sól i pieprz
Zmysłowe smaki: Pastel AztecaINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?