Reklama

Reklama

Zielone naleśniki z purée z warzyw

Składniki na ciasto zmiksować, odstawić by "odpoczęło".

Składniki na ciasto:

  • 170 g mąki
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 200 ml wody Jurajskiej, gazowanej
  • szczypta soli
  • łyżka oleju
  • 1/2 pęczka natki, posiekanej
  • garść liści bazylii, posiekanej

Składniki na farsz:

  • ok. 200 g marchwii pokrojonej w kostkę (może być mrożona)
  • szczypta cynamonu
  • ok. 200 g groszku zielonego, rozmrożonego
  • łyżeczka posiekanej mięty lub 1/2 łyżeczki suszonej
  • ok. 200 g kalafiora, różyczki
  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 3 łyżki masła
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Składniki na ciasto zmiksować, odstawić by "odpoczęło". Warzywa ugotować osobno w osolonej wodzie, odcedzić, do każdego dodać po łyżce masła, marchew zmiksować z cynamonem, groszek z miętą, a kalafior z gałką, doprawić purée solą i pieprzem. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni (z odrobiną oleju lub klarowanego masła) z dwóch stron, smarować i zawijać w rulony.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje