Ziemniaczane gwiazdki

Są tak dobre, że znikną z talerza, zanim położycie obok pulpety, czy jajko sadzone. Smacznego!

Smakują wspaniale nawet bez dodatków!
Smakują wspaniale nawet bez dodatków! 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Surowe ziemniaki zmiksować, dodać ugotowane i zmielone ziemniaki, jajko, sól, pieprz i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodać grysik.

Gwiazdkowe foremki wysmarować masłem, posypać bułką tartą, nałożyć masę, a wierzch posypać startym żółtym serem. Zapiec na złoty kolor.

Lekko ostudzić, wyłożyć na talerz, posypać koperkiem, podawać np. z jajkiem sadzonym lub pulpetami.

Zobacz więcej:

Klasyczne zupy w nowej odsłonie
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas