Ziemniaki nadziewane

Smakowita opcja kartofli

Składniki dla: 4

Składniki

  • 100 g serka topionego np. firmy SERTOP
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • 30 g wędliny
  • 1 jajko (ugotowane na twardo)
  • 30 g pieczarek
  • masło
  • przyprawy

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki kroimy wzdłuż, a następnie nieco wydrążamy ich środki, po czym przyprawiamy wg uznania i podpiekamy w piekarniku. 

Reklama

2. Z pokrojonej cebuli, wędliny, jajka ugotowanego na twardo i podsmażonych pieczarek przygotowujemy farsz, którym napełniamy wystudzone warzywa. 

3. Na wierzchu układamy kawałeczki masła i serków, po czym pieczemy całość aż ziemniaki będą miękkie.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje