Zupa groszkowa z cukinią

Syci i smakuje. Wypróbuj!

Zupa krem z groszku
Zupa krem z groszku123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cukinię oraz szalotki obierz, pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej połowę oleju. Wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je 2 minuty. Dodaj groszek i wlej bulion. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień. Gotuj ok. 20 minut. Filety opłucz, osusz, potnij w paski. Ponabijaj je na długie patyczki, formując falbanki. 

2. Szaszłyki oprósz solą oraz pieprzem. Usmaż na reszcie oleju. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie, wyjmij trochę groszku do dekoracji. Przelej go na sitku zimną wodą i osącz. 

3. Miętę opłucz, osusz. Odłóż trochę mięty do dekoracji, resztę wrzuć do garnka z zupą. Zmiksuj ją. Przypraw solą. Gotową zupę rozlej do miseczek. Udekoruj ją kleksami śmietany oraz odłożonym groszkiem i miętą. Podawaj z szaszłykami.

Zmysłowe smaki: Zupa krem z groszkuInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas