Zupa koperkowa na śmietanie

Koperek zawiera sporo witamin: C, te z grupy B, a także wapń, fosfor i żelazo. Dlatego warto włączyć go do naszej diety. Zupa koperkowa to idealny sposób do przemycenia go do naszego codziennego menu!

Zupa koperkowa jest niezwykle zdrową opcją na obiad
Zupa koperkowa jest niezwykle zdrową opcją na obiad 123RF/PICSEL

Mięso z kurczaka umyj i włóż do garnka z zimną wodą, cebulę obierz, przekrój na pół i przypal delikatnie na suchej patelni lub jeżeli masz możliwość, przypiecz ją nad ogniem.

Taką cebulę wrzuć do mięsa. Resztę warzyw umyj, obierz i dodaj do garnka. Dodaj pieprz i sól do smaku, ugotuj wywar. 

Koperek drobno posiekaj i wrzuć do bulionu, gotuj chwilę. Gdy wyłączysz ogień, dodaj śmietanę, chwilę mieszaj do jednolitego połączenia.

Można podawać z pieczywem, z ryżem lub makaronem.

"Ewa gotuje": Krem z kiszonych ogórkówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas