Zupa krem z kalafiora

Pożywna, sycąca, pyszna!

Krem z kalafiora
Krem z kalafiora123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Ziemniaki obierz i pokrój na kawałki.

W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę. Dodaj czosnek oraz ziemniaki. Całość podsmaż przez kilka minut.

Do garnka dodaj wywar warzywny, dorzuć kalafior podzielony na różyczki. Zupę zagotuj na małym ogniu, aż warzywa zmiękną.

Wyłącz palnik  i dodaj śmietankę. Zupę zmiksuj blenderem na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Grzanki upiecz w piekarniku w 180 st. - kromki pokrój w kostkę, połącz z oliwą z oliwek, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ewentualnie ziołami.

Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 15 minut.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas