Reklama

Reklama

Zupa nowalijkowa

Młoda marchewka, młode ziemniaczki i kalarepka - by zrobić pyszną, jarzynową zupę nie trzeba wiele. Warto wybrać warzywa sprawdzone, najlepiej z ekologicznych upraw. Smacznego!

Składniki:


  • pęczek młodej marchewki
  • kalarepka
  • pietruszka
  • mały kalafior
  • zielony groszek
  • koperek
  • 4 młode ziemniaczki
  • masło
  • słodka śmietana
  • sól
  • pieprz

Reklama


Sposób przygotowania:


Marchewkę płuczemy i kroimy w talarki. Kalafiora płuczemy, dzielimy na różyczki. Kalarepkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do garnka, dodajemy 4 szklanki wody, sól i gotujemy około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy opłukany groszek. Gdy jarzyny będą miękkie, dodajemy 2 łyżeczki masła, słodką śmietankę i posiekany koperek.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje