Reklama

Reklama

Zupa pomidorowa z boczkiem

Zupa pomidorowa z boczkiem to doskonały sposób, by urozmaicić codzienne menu. Dodatek boczku w tej zupie zaskakuje i dodaje jej wyrazistości. Zupa pomidorowa z boczkiem bardzo spodoba się każdemu, kto ceni tradycyjne, konkretne i aromatyczne zupy.

Składniki

  • bulion drobiowy
  • 1 marchew
  • ½ małego selera
  • 1 pietruszka
  • mały słoiczek passaty pomidorowej
  • 4 plasterki wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • czosnek
  • płatki ryżowe błyskawiczne
  • natka pietruszki

Zupa pomidorowa z boczkiem - przygotowanie

Na bulionie drobiowym ugotować grubo starte warzywa, doprowadzając do wrzenia. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać passatę pomidorową i doprawić do smaku. 

Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni.

Dodać posiekaną cebulę i smażyć chwilę razem, po czym dodać do zupy. Natkę pietruszki posiekać i dodać do zupy, ryż nałożyć na talerz i zalać gorącą zupą.

***

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Żurek na zakwasie

Reklama

Domowy rosół

Zupa jarzynowa

Zobacz również: 

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama