Zupa pomidorowa z boczkiem
Zupa pomidorowa z boczkiem to doskonały sposób, by urozmaicić codzienne menu. Dodatek boczku w tej zupie zaskakuje i dodaje jej wyrazistości. Zupa pomidorowa z boczkiem bardzo spodoba się każdemu, kto ceni tradycyjne, konkretne i aromatyczne zupy.

Składniki
- bulion drobiowy
- 1 marchew
- ½ małego selera
- 1 pietruszka
- mały słoiczek passaty pomidorowej
- 4 plasterki wędzonego boczku
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- cukier
- czosnek
- płatki ryżowe błyskawiczne
- natka pietruszki
Zupa pomidorowa z boczkiem - przygotowanie
Na bulionie drobiowym ugotować grubo starte warzywa, doprowadzając do wrzenia. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać passatę pomidorową i doprawić do smaku.
Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni.
Dodać posiekaną cebulę i smażyć chwilę razem, po czym dodać do zupy. Natkę pietruszki posiekać i dodać do zupy, ryż nałożyć na talerz i zalać gorącą zupą.
***
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: