Reklama

Reklama

Zupa pomidorowa z boczkiem

To doskonały sposób, by urozmaicić zwykłą zupę pomidorową. Dodatek boczku w tej zupie zaskakuje i dodaje jej wyrazistości.

Składniki

  • bulion drobiowy
  • 1 marchew
  • ½ małego selera
  • 1 pietruszka
  • mały słoiczek passaty pomidorowej
  • 4 plasterki wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • czosnek
  • płatki ryżowe błyskawiczne
  • natka pietruszki

Na bulionie drobiowym ugotować grubo starte warzywa, doprowadzając do wrzenia. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać passatę pomidorową i doprawić do smaku. 

Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni.

Dodać posiekaną cebulę i smażyć chwilę razem, po czym dodać do zupy. Natkę pietruszki posiekać i dodać do zupy, ryż nałożyć na talerz i zalać gorącą zupą.

***
Zobacz również: 


Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>     

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: zupa pomidorowa | boczek | obiad

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje