Żurek na żytnim zakwasie

Żurek na żytnim zakwasie cieszy się ogromną popularnością
Żurek na żytnim zakwasie cieszy się ogromną popularnościąINTERIA.PL

Składniki

- zupa:

  • 1,5 l bulionu
  • 400 ml zakwasu żytniego
  • 150 g boczku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki chrzanu
  • 3 jajka
  • 100 ml śmietany
  • 2 łyżki majeranku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

- zakwas:

  • 150 g mąki żytniej żurkowej
  • 250 ml wody
  • 2-3 ząbki czosnku

Żurek na żytnim zakwasie - przygotowanie

Przepis na tradycyjny żurekInteria KulinariaInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?