Zupa serowa z boczkiem
Smaczna i sycąca

Składniki:
- 30 dag serka topionego śmietankowego
- 30 dag boczku wędzonego
- 3 ziemniaki
- por
- seler
- 4 łyżki śmietany 18-proc.
- gałka muszkatołowa
- 4 łyżki kukurydzy
- żółta papryka
- szczypior
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1 Ziemniaki, por i seler obierz, umyj, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Gotuj 30 minut. Boczek pokrój w kostkę, mocno podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj do wywaru boczek i pokrojone serki. Gotuj 10 minut.
2 Śmietanę zahartuj gorącym wywarem, dodaj do zupy. Całość przypraw solą i gałką muszkatołową, zmiksuj blenderem. Zupę w miseczkach udekoruj kukurydzą, paskami z papryki i szczypiorem.