Zupa wiśniowa
Jeśli jeszcze nie jedliście, koniecznie spróbujcie!

Składniki
- 25 dag wiśni bez pestek
- 2 szklanki wody
- mała laska cynamonu
- 1-2 goździki
- cukier do smaku
- łyżka soku z cytryny lub limonki
- 1/2 szklanki jogurtu greckiego
- 3 łyżki słodkiej śmietany
- szczypta soli
4 osób
Sposób przygotowania
1. Wiśnie zalej wodą, dodaj cynamon i goździki. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Dopraw zupę cukrem, solą i sokiem z cytryny. Przestudź, a następnie wyjmij cynamon i goździki. 2. Dodaj jogurt i śmietanę, dobrze wymieszaj. Wrzuć kilka surowych wiśni. Udekoruj listkami mięty. Jeśli chcesz, by zupa była bardziej sycąca, podaj ją z makaronem