Reklama

Zupa wiśniowa

Jeśli jeszcze nie jedliście, koniecznie spróbujcie!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 25 dag wiśni bez pestek
  • 2 szklanki wody
  • mała laska cynamonu
  • 1-2 goździki
  • cukier do smaku
  • łyżka soku z cytryny lub limonki
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego
  • 3 łyżki słodkiej śmietany
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

1. Wiśnie zalej wodą, dodaj cynamon i goździki. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Dopraw zupę cukrem, solą i sokiem z cytryny. Przestudź, a następnie wyjmij cynamon i goździki. 

2. Dodaj jogurt i śmietanę, dobrze wymieszaj. Wrzuć kilka surowych wiśni. Udekoruj listkami mięty. Jeśli chcesz, by zupa była bardziej sycąca, podaj ją z makaronem 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy