Reklama

Reklama

Zupa z buraka i porzeczki

Ten smak cię zachwyci!

Czas przyrządzenia: 1,5 godziny
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 80 dag buraków
  • 5 łyżek mrożonych czarnych porzeczek
  • 2 suszone śliwki
  • filet z dorsza
  • 3 łyżeczki czarnego kawioru
  • sok z połowy cytryny
  • lubczyk
  • tymianek
  • pieprz cytrynowy
  • sól

Sposób przygotowania

1. Buraki obierz, gotuj 40 minut z dodatkiem kilku kropel soku z cytryny. Odcedź. Do buraków dodaj lubczyk, tymianek, śliwki i porzeczki,gotuj 15 minut, zmiksuj blenderem.

2. Filet umyj, skrop pozostałym sokiem z cytryny,oprósz solą i pieprzem, zwiń roladkę, owiń folią spożywczą, włóż do wrzątku i gotuj 15 minut.Pokrój w plastry. Zupę przelewaj do miseczek układaj plaster ryby, dekoruj odrobiną kawioru.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje