Zupa z buraka i porzeczki
Ten smak cię zachwyci!

Składniki
- 80 dag buraków
- 5 łyżek mrożonych czarnych porzeczek
- 2 suszone śliwki
- filet z dorsza
- 3 łyżeczki czarnego kawioru
- sok z połowy cytryny
- lubczyk
- tymianek
- pieprz cytrynowy
- sól
4 osoby
Sposób przygotowania
1. Buraki obierz, gotuj 40 minut z dodatkiem kilku kropel soku z cytryny. Odcedź. Do buraków dodaj lubczyk, tymianek, śliwki i porzeczki,gotuj 15 minut, zmiksuj blenderem.2. Filet umyj, skrop pozostałym sokiem z cytryny,oprósz solą i pieprzem, zwiń roladkę, owiń folią spożywczą, włóż do wrzątku i gotuj 15 minut.Pokrój w plastry. Zupę przelewaj do miseczek układaj plaster ryby, dekoruj odrobiną kawioru.