Reklama

Reklama

Zupa ziemniaczana

W tej wersji jest jeszcze smaczniejsze i bardziej sycąca. Doskonale rozgrzewa!

Składniki

  • 1 litr bulionu
  • kilka plastrów boczku wędzonego
  • 2 pietruszki
  • 5 ziemniaków
  • kawałek selera
  • mała cebula
  • 4 marchewki
  • kawałek pora
  • garść tartego sera
  • sól, pieprz i gałka muszkat. do smaku

Sposób przygotowania

1. Bulion zagotuj. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i gotuj do miękkości w bulionie. Pozostaw jedynie odrobinę pora do dekoracji, a następnie krótko zeszklij go na maśle. 

2. Plastry boczku przekrój na pół. Wrzuć na suchą patelnię i przesmaż na chrupiąco. Warzywa w zupie zmiksuj. Dopraw do smaku. Podawaj z chipsami boczku, serem i porem.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje