Wyborne mięsa otulone ciastem

Kurczak z jabłkami
Kurczak z jabłkami123RF/PICSEL

Kurczak z jabłkami pod pierzynką

Składniki

  • 1 sprawiony kurczak (ok. 1,2 kg)
  • sól
  • mielony
  • czarny pieprz
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 2-3 kwaskowe jabłka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 op. ciasta francuskiego
  • 1 żółtko do posmarowania
6 porcji

Sposób przygotowania

Pieczone udka
Pieczone udka123RF/PICSEL

Ziołowe podudzia na kruchym placku

Składniki

  • 4 podudzia kurczaka
  • 1 cytryna l suszone zioła prowansalskie
  • 1 gałązka rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

- na kruchy spód

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2/3 kostki masła
  • 3 żółtka
  • 2-3 łyżki zimnej wody
  • granulowany czosnek
  • mielona gałka muszkatołowa
  • sól

Sposób przygotowania

Kąski drobiowe
Kąski drobiowe123RF/PICSEL

Kąski w piwnej skorupce

Składniki

  • 60 dag fileta z indyka
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 szkl. jasnego piwa
  • sól
  • mielona ostra papryka albo chili w proszku
  • granulowany czosnek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Strudel
Strudel123RF/PICSEL

Strudelki z filetami

Składniki

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1/4 małej główki włoskiej kapusty
  • 10 dag fety
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • suszony koperek
  • 1 żółtko
  • sezam

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?