Cassoulet, czyli francuski kociołek fasolowy krok po kroku

To pożywne danie z południa Francji idealnie nadaje się na mroźne dni. <b><a href=" http://swieta.interia.pl/przepisy.html" target="_blank">Więcej świątecznych przepisów</a></b>

article cover
Smacznego

Cassoulet, czyli francuski kociołek fasolowy krok po kroku

Posypać posiekanymi ziołami i bułką tartą. Pozostały smalec pokroić w płatki i ułożyć na wierzchu.
Kiełbasę pokroić w plasterki. Wszystkie składniki umieścić w żaroodpornym naczyniu. Polać bulionem spod fasoli.
Następnie zeszklić cebulę i czosnek. Dodać włoszczyznę i nóżki gęsi, wlać pomidory, zagotować i wszystko przełożyć do fasoli. Gotować godzinę. Golonkę wyjąć, mięso pokroić, kość odrzucić.
Nóżki gęsi i pokrojony w kostkę  boczek smażyć na 2 łyżkach smalcu, zdjąć.
+3
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas