Pieczone ziemniaki faszerowane grzybami

Ziemniaki umyj, oczyść, natrzyj solą i ponakłuwaj widelcem.

Składniki dla 4 osób:

  • 4-6 dużych ziemniaków
  • 100 g grzybów
  • 100 g bryndzy
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Reklama

Sposób przygotowania:


Ziemniaki umyj, oczyść, natrzyj solą i ponakłuwaj widelcem. Upiecz w piekarniku. Gdy ostygną, przekrój je na pół i wydrąż środki (zostanie twarda, słona skorupka). Podduszone grzyby wymieszaj z posiekaną i zrumienioną na maśle cebulą oraz wydrążonym farszem i bryndzą. Posól, popieprz i nafaszeruj masą ziemniaki. Piecz ok. 20 minut. Podawaj posypane szczypiorkiem.

Czas przygotowania: 1 godzina 15 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje