Reklama

Reklama

Pomidory ze szpinakiem

Składniki: 4 duże pomidory, 5 dag sera feta, 10 dag mrożonego szpinaku, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 szklanka ugotowanego białego ryżu, 1 łyżka masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

1. Szpinak rozmrozić, dobrze odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać, drobniutko posiekać. Pomidory umyć, osuszyć, następnie odkroić im wierzchy ("czapeczki") i ostrożnie wydrążyć nasiona.

2. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę z czosnkiem. Dołożyć szpinak, smażyć 3-4 minuty. Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Szpinak lekko przestudzić, potem wymieszać z fetą i ugotowanym ryżem. Nadzienie nakładać do pomidorów, przykryć je odciętymi "czapeczkami". Zapiekać około 10 minut w 200 st. C. Podawać z sosem majonezowym.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje