Pyszne gołąbki - Renatka

<b>Składniki:</b> 0,5 kg mielonego mięsa,0,5 kg ryżu, 3 pomidory, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, sól, pieprz, maggi do smaku i bardzo dużo majeranku, kapusta, a najlepiej dwie małe.

Przygotowanie

Wyciąć głąby, kapustę sparzyć w wodzie z dodatkiem soli i octu, mięso podsmażyć, dodać ugotowany ryż, pokrojoną w kostkę i zeszkloną na smalcu cebulkę, starte na grubych oczkach pieczarki i pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Wszystko razem dobrze wymieszać, doprawić wg uznania (musi być dużo majeranku) i zawijać w liście kapusty. Dusić w żaroodpornym naczyniu przez ok.45 min w średnio nagrzanym piekarniki. Można podac z sosem, ale mnie osobiście smakują bez "dodatków". Są naprawdę pyszne. Polecam!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas