Reklama

Reklama

Jak prawidłowo smażyć potrawy na patelni?

Kilka prostych trików sprawi, że smażenie naleśników czy ryb nie będzie owocowało klęską a stanie się przyjemnością. Na co warto zwrócić uwagę?

Naleśniki nie przywrą

Reklama

Gorącą patelnię posyp solą, a gdy kryształki przestaną podskakiwać i trzeszczeć, wytrzyj ją ręcznikiem kuchennym i posmaruj skórką słoniny. Smaż naleśniki bez obawy, że przywrą do patelni.

Ryba na rumiano

Chcesz wzbogacić smak i uzyskać rumianą skórkę smażonych ryb? Wykorzystaj paprykę lub chili w proszku. Szczyptę papryki dodaj do mąki, w której obtaczasz filety.

Z panierką

Mięso panierowane bułką tartą smaż wolno na niezbyt silnie zrumienionym tłuszczu. Inaczej bułka szybko się przypali, a mięso pozostanie surowe.

Dla maślanego smaku

Dla pięknego maślanego smaku i aro matu indycze piersi najlepiej smażyć na maśle klarowanym. Używasz oleju? Pod sam koniec smażenia połóż na filetach parę wiórków świeżego masła.

***

#POMAGAMINTERIA

Hubert ma roczek. Pierwsze sześć tygodni życia spędził w szpitalu, walcząc o każdy dzień. Urodził się z ciężkimi wadami - między innymi z brakiem kości w rękach. Pojawiła się jednak nadzieja na operację, która umożliwi mu normalny rozwój. Wystarczą dwa kompleksowe zabiegi, dzięki którym jego dłonie i przedramię ukształtują się w sposób prawidłowy, a ręce będą mogły prawidłowo rosnąć z zachowaniem pełnej funkcjonalności kończyn. Pomóż Hubercikowi przybić piątkę w przyszłości! Sprawdź szczegóły >>>


Życie na gorąco

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje