Kotlet de volaille

Artykuły (2)

  • Kotlet de volaille

    Kotlet de volaille

    • Piątek, 25 czerwca 2021 (16:21)
    Kotlet de volaille, w Polsce nazywany często po prostu dewolajem, w innych krajach znany jest jako kotlet po kijowsku. Łatwo poznać go po chrupiącej panierce i soczystym mięsie. Kotlet de...
    Kotlet de volaille
  • Klasyczny de volaille

    Klasyczny de volaille

    • Środa, 27 czerwca 2018 (18:22)
    Po czym poznać idealnie przyrządzony kotlet de volaille? Zasada jest jedna: masło wypływa dopiero po przekrojeniu. Nawet z niewielkich piersi kurczaka mogą powstać spore kotlety devolay....
    Kotlet de volaille

Wideo (1)

    • Czwartek, 28 marca (13:27)
    Filety przekroić wzdłuż na pół, nie docinając jednak do końca. Rozłożyć, przykryć folią i delikatnie rozklepać. Oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. Na mięsie ułożyć masło. Oprószyć...  
    Ewa gotuje, Kotlet de volaille, kotlety