Reklama

Reklama

Kotlet de volaille

Kotlet de volaille, w Polsce nazywany często po prostu dewolajem, w innych krajach znany jest jako kotlet po kijowsku. Łatwo poznać go po chrupiącej panierce i soczystym mięsie. Kotlet de volaille podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Składniki

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 50 g masła
  • 0,75 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Kotlet de volaille - przygotowanie

1. Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, na każdym filecie ułożyć pokrojone na kawałki masło i zwinąć całość w roladkę.

2. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Sprawdź też inne nasze przepisy na tego rodzaju dania:

Idealny kotlet schabowy wg przepisu Magdy Gessler

Reklama

Kotlety parówkowe

Schabowe inaczej

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Kotlet de volaille

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje