Kotlet de volaille

Kotlet de volaille, w Polsce nazywany często po prostu dewolajem, w innych krajach znany jest jako kotlet po kijowsku. Łatwo poznać go po chrupiącej panierce i soczystym mięsie. Kotlet de volaille podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Kotlet de volaille to wyśmienite danie obiadowe
Kotlet de volaille to wyśmienite danie obiadoweINTERIA.PL

Kotlet de volaille - przygotowanie

1. Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, na każdym filecie ułożyć pokrojone na kawałki masło i zwinąć całość w roladkę.

2. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Sprawdź też inne nasze przepisy na tego rodzaju dania:

Zobacz również:

Jak zrobić kotleta de volaille?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas