ryba

Artykuły (88)

  • Ryba po japońsku - Agnieszka

    Ryba po japońsku - Agnieszka

    • Piątek, 17 grudnia 2004 (18:56)
    600g filetów (dorsz, morszczuk ? bez ości), 4 cebule, 1 słoik papryki konserwowej, 1 słoik ogórków konserwowych, olej do smażenia; na ciasto: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 0,5 szklanki...
  • Smażona ryba w sosie chermula - Andrzej

    Smażona ryba w sosie chermula - Andrzej

    • Niedziela, 4 stycznia 2004 (09:58)
    6 filetów lub plastrów z dorsza, łupacza lub halibuta o wadze 175 g każdy; mąka do obtoczenia; 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek; na zalewę: 50 g posiekanych listków świeżej kolendry; 25 g...
    cytryny, ryba
  • Ryba w ziemniakach i cieście naleśnikowym - pola

    • Wtorek, 4 listopada 2003 (08:17)
    ok. 70 dkg filetów (może być mintaj), ziemniaki, ryba odmrozona ,
    ryba
  • Ryba po meksykańsku - przysłała Gabi

    Ryba po meksykańsku - przysłała Gabi

    • Piątek, 29 sierpnia 2003 (09:46)
    70 dkg filetów z morszczuka; 1 szklanka oleju; 5 cebul; 1/3 szkl. octu; 1/2 szkl. wody; 2 małe koncentraty pomidorowe w puszce; ziele angielskie; chili; papryka; biały pieprz; sól
    pieprz, ryba