ryba

Artykuły (88)

  • Ryba po japońsku

    Ryba po japońsku

    • Czwartek, 4 grudnia 2008 (13:04)
    Smak Japonii.
  • Ryba zapiekana

    Ryba zapiekana

    • Środa, 3 grudnia 2008 (10:14)
    Przepis na białe ryby.
  • Ryba płynie za mordercą

    Ryba płynie za mordercą

    • Poniedziałek, 18 sierpnia 2008 (14:21)
    Kryminał napisany w 1959 roku przez młodego wówczas pisarza, ukrywającego się pod włoskim pseudonimem. We Włoszech dzieje się też akcja powieści.
    ryba
  • Pieczona ryba w marynacie

    • Wtorek, 1 kwietnia 2008 (08:11)
    Przetwory z ryb.
    ryba, ryby
  • Przysmak królewskiego stołu

    Przysmak królewskiego stołu

    • Poniedziałek, 24 grudnia 2007 (09:52)
    Karp z Zatora koło Krakowa to ryba, którą chwalą dziś konsumenci z całej Europy.
    karp, ryba, przysmak
  • Łosoś pod beszamelem

    Łosoś pod beszamelem

    • Niedziela, 12 sierpnia 2007 (10:20)
    Pyszna ryba i klasyczny sos.
    ryba, ryby, łosoś
  • Ryba po polsku - Margola

    • Poniedziałek, 13 listopada 2006 (10:50)
    Składniki: 1 kg ryb z morszczuka lub mintaja - filety, 1 puszka brzoskwini, 3-4 średnich cebul, 1 mały słoik ketchupu, 1 słoik czerwonej papryki.
  • Ryba po grecku - kasia

    • Poniedziałek, 23 października 2006 (10:14)
    Składniki dla 4 osób: 4 filety rybne (np. dorsz), puszka kukurydzy, puszka ananasa pokrojonego, słoiczek pikantnego keczupu, 2 połowy konserwowej papryki, czerwona cebula.
    ryba, ryby
  • Ryba w zalewie - elżunia

    • Poniedziałek, 25 września 2006 (09:53)
    Składniki: 1 kg filetów z mintaja, cytryna, sól, pieprz, jako, bułka tarta, mąka, cebula. Zalewa: 1 i 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki octu winnego (tylko z białego wina), 1 łyżeczka...
    ryba, mintaj, ryby
  • Wielka Ryba przybywa

    Wielka Ryba przybywa

    • Czwartek, 14 września 2006 (13:36)
    Polski zawita Fish, niegdyś podpora Marillion. Zagra dwa koncerty dla swoich wiernych polskich fanów, którzy mimo upływu lat nadal kochają jego muzykę.
    ryba
  • Ryba z grilla

    • Wtorek, 12 lipca 2005 (13:27)
    Składniki: sztuka pięknej dorodnej ryby (pstrąg, dorsz, łosoś),oliwa z oliwek, gruboziarnista sól, pieprz, świeży rozmaryn.
  • Wigilijna ryba zapiekana - Joanna

    Wigilijna ryba zapiekana - Joanna

    • Niedziela, 19 grudnia 2004 (10:08)
    Składniki dla 3 osób: 3 filety dowolnej ryby morskiej, 200 ml tłustej śmietany, szczypta "czosnku staropolskiego Kamis", łyżka "przyprawy do ryb Kamis", szczypta "ziół prowansalskich...
    ryba