Ryba w ziemniakach i cieście naleśnikowym - pola

ok. 70 dkg filetów (może być mintaj), ziemniaki, ryba odmrozona ,

Przygotowanie:

Filety rozmrażamy. Robimy ciasto jak na naleśniki, troszkę je solimy. Obieramy ziemniaki surowe i ścieramy je na grubych oczkach tarki. Rybę solimy, doprawiamy do smaku. Następnie podgrzewamy olej na dużym gazie. Obtaczamy rybę w cieście naleśnikowym, a następnie w ziemniakach surowych, tak by cała byla obklejona. Na rozgrzanej patelni smażymy z obu stron.

Tak przyrządzoną rybę podajemy na talerzu, przystrajając ją zieleniną. Podajemy z chlebem.

Proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas