Reklama

Mówią o nim białą śmierć. Czy naprawdę jest aż tak groźny?

Nazywamy go białą śmiercią i zazwyczaj ciężko się nam z nim rozstać. Mowa oczywiście o cukrze. Dietetyczka Joanna Neuhoff-Murawska odpowiedziała na frapujące cię pytania. Dlaczego powinniśmy wyeliminować cukier? Jak to zrobić? A przede wszystkim, dlaczego tak bardzo lubimy słodkie rzeczy? Na te tematy dyskutowała z prowadzącymi. - To nie cukier uzależnia, tylko smak słodki - przyznała. Dlaczego produkty kierowane do dzieci najczęściej są najsłodsze?

Nazywamy go białą śmiercią i zazwyczaj ciężko się nam z nim rozstać. Mowa oczywiście o cukrze. Dietetyczka Joanna Neuhoff-Murawska odpowiedziała na frapujące cię pytania. Dlaczego powinniśmy wyeliminować cukier? Jak to zrobić? A przede wszystkim, dlaczego tak bardzo lubimy słodkie rzeczy? Na te tematy dyskutowała z prowadzącymi. - To nie cukier uzależnia, tylko smak słodki - przyznała. Dlaczego produkty kierowane do dzieci najczęściej są najsłodsze?
Dlaczego powinniśmy wyeliminować cukier? /Picsel /123RF/PICSEL


DD TVN/ x-news
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy