Wege wiosna, Renata Duczyńska-Surmacz

Książka kucharska z bogatym zestawem pysznych potraw wiosennych, w tym – także odpowiedników dań wielkanocnych – na bazie składników roślinnych i nabiału.

Okładka książki "Wiosna wege"
Okładka książki "Wiosna wege"materiały prasowe

Autorka oferuje 400 przepisów, które ułatwią codzienne planowanie bezmięsnego jadłospisu. Są tu potrawy zarówno dla wegetarian, jak i wegan. Te drugie opatrzone są ikonką listka.

Jedne dania składają się z produktów czysto wegańskich, inne zawierają zamienniki odzwierzęcych produktów, a jeszcze inne skierowane są dla wegetarian akceptujących jedzenie nabiału.

"Wiosna wege" jest podzielona na kilka rozdziałów: Wielkanoc, Śniadania, Lunchbox, Dania główne, Podwieczorek, Ciasta i desery oraz Przetwory.

Książka powstała z myślą o osobach, które chcą jeść świadomie, dbają o własne zdrowie, starają się żyć ekologicznie, z troską o stan natury.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas