Reklama

Reklama

Zawierucha w kuchni!

Grzegorz Zawierucha został laureatem ósmej edycji programu „MasterChef”! To on zawładnął podniebieniami wymagających jurorów jednego z najpopularniejszych programów kulinarnych. Poza prestiżowym tytułem, wysoką nagrodą, nowy mistrz kuchni otrzymał również możliwość wydania swojej pierwszej, autorskiej książki kucharskiej. „Zawierucha w kuchni” w księgarniach już 11 grudnia.

Cóż może powstać z połączenia pasji, determinacji i poczucia humoru? Odpowiedź jest prosta - znakomite potrawy.   

Reklama

I takie właśnie dania znajdziecie w książce zwycięzcy programu MasterChef 2019 - Grzegorza Zawieruchy.   

Grzegorz ma doskonałe wyczucie smaku i do gotowania przystępuje z pełnym zaangażowaniem. Dzięki jego książce przeżyjecie kulinarną przygodę. Przeniesiecie się do wspomnień z dzieciństwa, poczujecie morską bryzę i wiatr w żaglach oraz doświadczycie wysublimowanej kuchni mistrzów.   

Zawierucha w kuchni to rodzinne potrawy z autorską nutą - sałatka z selera, śledzie w borowikach lub przepyszna kremówka. To inspirowane podróżami smakołyki, m.in. dorada po tajsku oraz tacos z krewetkami, guacamole i czerwoną cebulą.   

To smaki wybrednych żeglarzy, m.in. zupa rybna Brodet, tatar z ostrygi oraz krewetki w pomidorach z szafranem i lawendą. To wreszcie wyrafinowane smaki z kuchni MasterChefa, m.in. foie gras ze szparagami i smardzami, comber jagnięcy w sosie miętowym czy danie przyjaciela Grześka - Mariusza - krem z bobu z wędzonym łososiem i karmelizowaną figą.  

Jeśli więc macie ochotę zaprosić Zawieruchę do swojej kuchni - ta książka jest właśnie dla Was. 



INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje