Reklama

Masło z konopi indyjskich

Masło orzechowe, masło czosnkowe - te produkty znamy od dawna. Łotwa, wchodząca za tydzień do Unii Europejskiej, chce zaprezentować światu masło z konopi indyjskich.

Masło orzechowe, masło czosnkowe - te produkty znamy od dawna. Łotwa, wchodząca za tydzień do Unii Europejskiej, chce zaprezentować światu  masło z konopi indyjskich.

Ciemnozielone masło jest wyrabiane na Łotwie od pokoleń, z dodatkiem nasion konopi indyjskich, mielonych lub prażonych. Ponoć smak jest niebiański.

Produkcja masła jest całkowicie legalna, bo nie zawiera ono narkotyku - narkotyczna substancja THC nie występuje w nasionach konopi indyjskich.

Zainteresowanie nietypowym masłem już jest bardzo duże. Producenci starają się nieco uprościć proces jego wytwarzania. W tym momencie jest ono robione głównie ręcznie i ma osiemnaście różnych etapów. Gotowy produkt - jak zapewniają Łotysze - nie zawiera cholesterolu i może być przechowywany przez pół roku.

Reklama
RMF
Dowiedz się więcej na temat: Indie | masło
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy