Reklama

Marynowane steki z karkówki

Sezon grillowy w pełni, polecamy zatem marynowane steki z karkówki.

Składniki

  • sól, pieprz
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 1 cebula
  • 4 steki z karkówki
  • 250 g cukinii
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 200 ml sosu salsa
  • 2 pomidory
  • 1 gałązka świeżej szałwii
  • 2 gałązki świeżej bazylii
  • 6 łyżek oleju
  • 400 g kolby kukurydzy

Przygotowanie

Zioła umyć i posiekać. Wymieszać z olejem i sokiem z cytryny. Cukinię i kolbki kukurydzy pokroić na grube kawałki. Przygotowane składniki skropić marynatą. Przykryć i odstawić na około 30 minut. Steki piec na rozgrzanym grillu ok. 10 minut, warzywa ok. 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem.

Na sos: obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę. Z pomidorów usunąć nasiona, a miąższ drobno pokroić. Salsę połączyć z pokrojoną cebulą i pomidorami i podawać do mięsa i warzyw.

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: karkówka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy